پایگاه گفت و گو

گفت و گو با کارشناسان حوزه های سیاسی و اقتصادی
مشخصات بلاگ

در این پایگاه خبری گفت و گوهایی که به صورت محوری با احزاب و کارشناسان انجام داده ام منتشر می شود
توضیح این که، این پایگاه در سال جدید فعالیت خود را آغاز کرده و گفت و گوهای انجام شده از ابتدای سال جدید انجام شده است
#امیر_خانزاده خبرنگار سابق گروه سیاسی و حال حاضر اقتصادی #ایرنا

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
کلمات کلیدی

ایتالیا.ترامپ.برجام.اروپا

آب.سیستان و بلوچستان.سفره آب زیرزمینی.

دانشگاه.صنعت.دانشگاهیان خارج از کشور.

فرش دستباف.ایران. تحریم.

بخش خصوصی.اقتصاد مقاومتی.توسعه پایدار.

پولشویی.کارشناسان اقتصادی.شفافیت اقتصادی.

وزارت صنعت.دولت.کنترل قیمت ها

صنعت نساجی.شرکت های بین المللی.فناوری.

استادان دانشگاه های بین المللی.دریانوردی. فناوری.

وزارت صنعت.رضا رحمانی.خودرو.

وزارت صنعت. تحریم ها.

وزاترت صنعت. سازمان حمایت.بازار.

دانشگاه. دانشگاه تبریز.

دانشگاه صنعتی اصفهان

دانشگاه شهید چمر ان اهواز.دفاع مقدس

دانشگاه.ایران.دانشگاه های خارجی.

دانشگاه.دانشگاه فردوسی مشهد.

دانشگاه.لهستان.همکاری های بین المللی.

دانشگاه.دانشگاه صنعتی امیرکبیر.تسهیلات.وزارت علوم.ارز.

محقق ایرانی.

سازمان های تحقیقاتی.ایتالیا

استاد دانشگاه استانبول.دانشگاه ها.ایران.

دانشگاه. دانشگاه خوارزمی.دانشگاه مدرن.

ایرانشناس آلمانی.ایران.فرهنگی. سیاسی.

ایران.ژاپن.سرمایه گذاری.جایکا.

دانشگاه. دانشگاه علم و صنعت. نسل چهارمی.

دانشگاه.زلزله.امیر کبیر.ژاپن.

دانشگاه.علم و صنعت.دانشجو.تحلیل سیاسی.

دانشگاه.حقوق استادان.دانشگاه های خارجی.

دانشگاه.صنعتی امیر کبیر.دانشجویان بازداشتی.

نویسندگان
چهارشنبه, ۷ شهریور ۱۳۹۷، ۰۲:۴۲ ب.ظ

نظام علمی کشور نیازمند طرحی نو است

صاحب نظران و کارشناسان شرکت کننده در نشست 'تداخل های قانونی در سیاستگذاری علم و فناوری کشور' معتقدند که نظام علمی کشور بدلیل ایجاد نهاد های موازی متحمل آسییب های جدی شده و این نظام نیازمند طرحی نو است.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا، سیدسپهر قاضی نوری استاد تمام دانشگاه تربیت مدرس و پریسا علیزاده سرپرست معاونت دفتر فناوری های نوین مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در نشستی با عنوان 'تداخل های قانونی در سیاستگذاری علم و فناوری کشور' به بررسی روند فعالیت های نهادهای علمی و فناوری در کشور و آسیب شناسی آن پرداختند.
سیدسپهر قاضی نوری که پیشتر معاون سیاست گذاری معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری بود، در حاشیه این نشست در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به تفاهم نامه های سال های 92 و 93 منعقده بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت علمی به منظور تقسیم قانونی وظایف گفت: بنابر این بود که بحث های دانش بنیان طبق قانون به وزارت علوم و بحث های مربوط به فن بازارها و زیرساخت مبادله به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری واگذار شود و این معاونت از بحث های پژوهش و توسعه فناوری و هر نوع تصدی گری اعراض مسوولیت کند.
وی اضافه کرد: تفاهم نامه مزبور بنا به دلایلی اجرا نشد و معاونت علمی به تدریج بزرگتر شد.
قاضی نوری با بیان این که 'همپوشانی های قانونی در نظام علمی کشور وجود دارد' تصریح کرد: در کنار وزارت علوم، نهادهای علمی اعم از بنیاد نخبگان، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری ایجاد شده اند که هر کدام برای خود قوانین و مقررات جدایی دارد و می توان وظایف هر کدام از این ها را معین کرد.
وی با بیان این که همه این نهادها در قوه مجریه هستند و به میل خود اختیاراتشان را واگذار نمی کنند، خاطرنشان کرد: وظیفه هیات وزیران است که این اختیارات را تقسیم و هر جا نیاز به قانون دارد اعمال کند.
این استاد دانشگاه گفت: نمی شود توقع داشت که شروع قانون گذاری از مجلس باشد بلکه به دلیل کارشناسی بودن وظیفه قوه مجریه است.
قاضی نوری گفت: روسای جمهوری ما در چهار دولت اخیر هیچ وقت به علم و فناوری این اولویت را نداده اند که در نشستی وزیر علوم و معاون علمی وفناوری ریاست جمهوری وظایف را مشخص کنند.
به عقیده وی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خود را از قانون دانش بنیان جدا کرده و به مصوبات خود عمل نمی کند.
قاضی نوری افزود: عمل به قانون برای همه تکلیف است و هیچ کس نمی تواند در هر مقامی قانون را دور بزند.

**ضرورت پیاده سازی وظایف و اختیارات
سرپرست معاونت دفتر فناوری های نوین مرکز پژوهش های مجلس هم به خبرنگار ایرنا گفت: به عنوان مشاور قوه مقننه دغدغه اصلی ما همپوشانی وظایف و کارکردها و جلوگیری از اتلاف منابعی است که در این حوزه اتفاق می افتد.
پریسا علیزاده تاکید کرد: در گام نخست باید تصویر دقیقی از وظایف و اختیاراتی که به نهادهای مختلفی داده شده پیاده سازی شود.
وی افزود: روند موجود بیانگر یک سری همپوشانی ها، موازی کاری ها و تداخلاتی است که بخشی از آن به قوانین مصوب مجلس برمی گردد و بخش دیگر که به بحث ها و ناهماهنگی های اجرایی برمی گردد باید تبیین و در قوه مجریه طرح مشخصی برای حل و فصل تداخلات اجرایی دیده شود.
علیزاده گفت: در این بخش قوه مقننه می تواند با بعد نظارتی خود به هماهنگی ها در اجرا شتاب دهد.
به گفته وی، بخشی از ناهماهنگی ها فرای قوه مجریه و مسایل مصوبات قانونی مجلس است که به نظر می رسد یک شورای هماهنگی از قوای مختلف باید در این زمینه تشکیل شود.
علیزاده خاطرنشان کرد: در نقشه جامع علمی کشور و اختیارات، تکالیف و وظایفی که در این زمینه به عهده شورای انقلاب فرهنگی است باید در سطح فرا قوه ای به آن رسیدگی و هماهنگی و انطباق با این بخش لحاظ شود.
در این نشست کارشناسان به تاریخچه تشکیل نهادهای علمی و فناوری در کشور پرداختند.
قاضی نوری یادآوری کرد: بعد از جنگ و در دوران بازسازی، در اسفند 76 ماموریت نرم افزاری و تولید علم به وزارت علوم واگذار و این گفتمان وارد حکومت و سیاست شد که پیش از آن در برنامه های اول و دوم توسعه چیزی به نام فناوری و اقتصاد فناوری در کشور وجود نداشته است.
به گفته وی، وزارت علوم در آن مقطع به این نتیجه رسید که به جای راه اندازی وزارت علم و تکنولوژی خود تبدیل به این وزارتخانه شود که تا زمان حاضر به دلیل تصدی بر دانشگاه ها نتوانسته علم و فناوری را هدایت کند.
قاضی نوری گفت: به این ترتیب در قانون برنامه سوم توسعه ماده ای به نام 99 گذاشته شد که برنامه ریزی و بودجه بندی بر حوزه علم و فناوری به وزارت علوم محول شد و وزارت فرهنگ و آموزش علی به وزارت علوم تغییر نام داد.
پریسا علیزاده هم گفت: تشکیل وزارت علوم و شکل گیری شورای عالی عتف که همزمان با هم اتفاق افتاد اشکالاتی ایجاد کرد که در ادامه مسیر خیلی از جاها این شورا در صدر وزارت علوم تلقی می شود و آنچه قانون گذار انتظار داشت را نشان نمی دهد.
وی افزود: تا چند سال اخیر هم در جلسات شورای عتف احساس اعضای اصلی این بود که وزارت علومی هستند و اینجا نهادی که شکل می گیرد و سیاست گذاری سطح کلان را برآورده می کند نهاد نحیفی می شود که قادر به اجابت انتظارات نیست.
علیزاده گفت: رتق و فتق 4 میلیون دانشجو رمقی برای معاون فناوری وزارت علوم باقی نمی گذارد که به این امور بپردازد.
وی تاکید کرد: وزارت علوم نیازمند بازنگری جدی و تدوین ساختار نهایی خود برای ایجاد معاونت پژوهش و فناوری است.
نشست'تداخل های قانونی در سیاستگذاری علم و فناوری کشور' از سوی انجمن مدیریت فناوری ایران و همکاری مرکز رشد و فناوری علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی تشکیل شد.
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۷/۰۶/۰۷

ارسال نظر

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.