پایگاه گفت و گو

گفت و گو با کارشناسان حوزه های سیاسی و اقتصادی
مشخصات بلاگ

در این پایگاه خبری گفت و گوهایی که به صورت محوری با احزاب و کارشناسان انجام داده ام منتشر می شود
توضیح این که، این پایگاه در سال جدید فعالیت خود را آغاز کرده و گفت و گوهای انجام شده از ابتدای سال جدید انجام شده است
#امیر_خانزاده خبرنگار سابق گروه سیاسی و حال حاضر اقتصادی #ایرنا

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
کلمات کلیدی

ایتالیا.ترامپ.برجام.اروپا

آب.سیستان و بلوچستان.سفره آب زیرزمینی.

دانشگاه.صنعت.دانشگاهیان خارج از کشور.

فرش دستباف.ایران. تحریم.

بخش خصوصی.اقتصاد مقاومتی.توسعه پایدار.

پولشویی.کارشناسان اقتصادی.شفافیت اقتصادی.

وزارت صنعت.دولت.کنترل قیمت ها

صنعت نساجی.شرکت های بین المللی.فناوری.

استادان دانشگاه های بین المللی.دریانوردی. فناوری.

وزارت صنعت.رضا رحمانی.خودرو.

وزارت صنعت. تحریم ها.

وزاترت صنعت. سازمان حمایت.بازار.

دانشگاه. دانشگاه تبریز.

دانشگاه صنعتی اصفهان

دانشگاه شهید چمر ان اهواز.دفاع مقدس

دانشگاه.ایران.دانشگاه های خارجی.

دانشگاه.دانشگاه فردوسی مشهد.

دانشگاه.لهستان.همکاری های بین المللی.

دانشگاه.دانشگاه صنعتی امیرکبیر.تسهیلات.وزارت علوم.ارز.

محقق ایرانی.

سازمان های تحقیقاتی.ایتالیا

استاد دانشگاه استانبول.دانشگاه ها.ایران.

دانشگاه. دانشگاه خوارزمی.دانشگاه مدرن.

ایرانشناس آلمانی.ایران.فرهنگی. سیاسی.

ایران.ژاپن.سرمایه گذاری.جایکا.

دانشگاه. دانشگاه علم و صنعت. نسل چهارمی.

دانشگاه.زلزله.امیر کبیر.ژاپن.

دانشگاه.علم و صنعت.دانشجو.تحلیل سیاسی.

دانشگاه.حقوق استادان.دانشگاه های خارجی.

دانشگاه.صنعتی امیر کبیر.دانشجویان بازداشتی.

نویسندگان
یک کارشناس اقتصاد کلان پیشنهاد کرد برای مواجهه با پیامدهای خروج احتمالی آمریکا از برجام و توسعه اقتصاد داخلی، یک برنامه جامع عمران با اتکا به ظرفیت های کنونی و سرمایه گذاری های داخلی تدوین شود.
توافق هسته ‌ای برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) بیست و سوم تیرماه سال 1394 (چهاردهم ژوئیه 2015) در وین بین نمایندگان جمهوری اسلامی ایران، اتحادیه اروپا و گروه 1+5 شامل انگلیس، فرانسه، آمریکا، روسیه، چین و آلمان امضا شد.
با اجرای برجام از دی ماه 1394، مقام های ایرانی بارها به کارشکنی های طرف مقابل بویژه آمریکا برای اموری مانند ارتباط های مالی و تجاری اعتراض کرده اند.
ترامپ که از بهمن سال 1395 به عنوان رییس جمهوری آمریکا بر سر کار آمده، بارها بر پایان دادن به برجام تاکید کرده است و اکنون بیست و دوم اردیبهشت ماه باید میان ادامه برجام یا خروج از آن تصمیم بگیرد.
در این پیوند، «فیروز توفیق» امروز در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: خروج ترامپ از برجام هم برای ایران و هم برای آمریکا هزینه هایی دارد اما برنامه ریزی ها باید مبتنی بر اقدام هایی برای کاهش پیامدهای ناشی از این امر باشد.
توفیق، تهدید رییس جمهوری آمریکا درباره خروج از برجام را با هدف بازی روانی دانست تا واکنش طرف های اروپایی را بداند.
وی یادآوری کرد: ایران اعلام کرده است در صورت خروج آمریکا از برجام، از این توافق خارج می شود و پیش بینی ها و تدابیر لازم را نیز در این چارچوب اندیشیده است.
این پژوهشگر مسائل اقتصادی گفت: با توجه به ظرفیت های اقتصادی کشور، اگر دولت بتواند یک برنامه عمران بدون اتکا به سرمایه گذاری خارجی پیش بینی شده در برجام و مبتنی بر ظرفیت های داخلی تدوین کرده و پیش ببرد، می تواند از پیامدهای ناشی از خروج آمریکا تا اندازه زیادی بکاهد.
«تحقق این امر مستلزم یک برنامه ریزی جدی است؛ همچنان که تاریخ اقتصادی ایران نشان داده در مقاطعی با درآمدهای بسیار کمتر به رشد هفت و هشت درصدی دست یافته است».
این کارشناس مسائل اقتصادی، درباره منابع مالی لازم برای عملی کردن برنامه جامع عمران اضافه کرد: این منابع با بهره مندی از همه ظرفیت های اقتصادی موجود در کشور قابل تامین است و نمی شود فقط به منابع انرژی متکی بود.
وی تاکید کرد برجام فقط به نفت منوط نمی شود که جذب سرمایه گذاری خارجی را از خود متاثر می کند. بنابراین توجه به برنامه جامع عمرانی برای کشور می تواند زمینه های توسعه را فراهم کند.

** دشواری های همگرایی با اروپا
این کارشناس اقتصاد کلان یادآوری کرد: پیشینه اقتصادی ایران نشان داده است توان مقابله با چنین تهدیدهایی را دارد؛ البته ارتباط با کشورهای اروپایی بدون حضور آمریکا راه حل آسان تری است که شاید به شکلی بتواند پاسخگو باشد اما اجرای آن بسیار دشوار است.
وی افزود: ارتباط با اروپا می تواند تا اندازه ای در زمینه صادرات نفتی و غیر نفتی چاره ساز باشد.
«با توجه به قابلیت های کشور از بعد فعالیت های هسته ای اعم از بهره مندی در ساخت نیروگاه ها بویژه نیروگاه های برقی مشکل خاصی نمی بینم اما باید از دیگر ظرفیت های اقتصادی موجود نیز برای توسعه کشور بهره برد».

** پیشداوری ممنوع
توفیق، وفاق و همگرایی دربرها برجام را از موفقیت های نظام خواند و گفت: مباحث اجتماعی و اقتصادی همراه با هم باید دیده شود و در این میان، وفاق مساله اساسی است.

ارسال نظر

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.