پایگاه گفت و گو

گفت و گو با کارشناسان حوزه های سیاسی و اقتصادی
مشخصات بلاگ

در این پایگاه خبری گفت و گوهایی که به صورت محوری با احزاب و کارشناسان انجام داده ام منتشر می شود
توضیح این که، این پایگاه در سال جدید فعالیت خود را آغاز کرده و گفت و گوهای انجام شده از ابتدای سال جدید انجام شده است
#امیر_خانزاده خبرنگار سابق گروه سیاسی و حال حاضر اقتصادی #ایرنا

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
کلمات کلیدی

ایتالیا.ترامپ.برجام.اروپا

آب.سیستان و بلوچستان.سفره آب زیرزمینی.

دانشگاه.صنعت.دانشگاهیان خارج از کشور.

فرش دستباف.ایران. تحریم.

بخش خصوصی.اقتصاد مقاومتی.توسعه پایدار.

پولشویی.کارشناسان اقتصادی.شفافیت اقتصادی.

وزارت صنعت.دولت.کنترل قیمت ها

صنعت نساجی.شرکت های بین المللی.فناوری.

استادان دانشگاه های بین المللی.دریانوردی. فناوری.

وزارت صنعت.رضا رحمانی.خودرو.

وزارت صنعت. تحریم ها.

وزاترت صنعت. سازمان حمایت.بازار.

دانشگاه. دانشگاه تبریز.

دانشگاه صنعتی اصفهان

دانشگاه شهید چمر ان اهواز.دفاع مقدس

دانشگاه.ایران.دانشگاه های خارجی.

دانشگاه.دانشگاه فردوسی مشهد.

دانشگاه.لهستان.همکاری های بین المللی.

دانشگاه.دانشگاه صنعتی امیرکبیر.تسهیلات.وزارت علوم.ارز.

محقق ایرانی.

سازمان های تحقیقاتی.ایتالیا

استاد دانشگاه استانبول.دانشگاه ها.ایران.

دانشگاه. دانشگاه خوارزمی.دانشگاه مدرن.

ایرانشناس آلمانی.ایران.فرهنگی. سیاسی.

ایران.ژاپن.سرمایه گذاری.جایکا.

دانشگاه. دانشگاه علم و صنعت. نسل چهارمی.

دانشگاه.زلزله.امیر کبیر.ژاپن.

دانشگاه.علم و صنعت.دانشجو.تحلیل سیاسی.

دانشگاه.حقوق استادان.دانشگاه های خارجی.

دانشگاه.صنعتی امیر کبیر.دانشجویان بازداشتی.

نویسندگان

۹ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۷ ثبت شده است

دورهمی کارآفرینان و نمایندگان دولت با هدف بررسی مشکلات کسب و کارهای نوپا (استارتاپ ها) برای نخستین بار از بخش فرهنگ و هنر کلید خورد تا با افزایش درآمدزایی و نوآوری، راه های ساده تری برای نقش آفرینی در بازارهای جهانی پیدا شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در چارچوب توسعه کارآفرینی، فضایی را برای گفتمان نمایندگان دولت، دانشگاه ها و کسب و کارهای نوپا باز کرده است تا از این طریق مسیر نوآوری در بازارهای داخلی و خارجی فراهم شود.
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۱ ارديبهشت ۹۷ ، ۱۲:۰۱
امیر خانزاده

مدیران یک شرکت ایتالیایی تامین کننده تجهیزات برش برای صنایع نفت و گاز و پتروشیمی در خاورمیانه و آسیای جنوب شرقی تاکید کردند طرف های اروپایی بویژه آنها که با آمریکا روابط تجاری دارند، برای همکاری با ایران سیاست های جدیدی را ترسیم می کنند.

به گزارش ایرنا، توافق هسته ‌ای برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) بیست و سوم تیرماه سال 1394 (چهاردهم ژوئیه 2015) در وین بین نمایندگان جمهوری اسلامی ایران، اتحادیه اروپا و گروه 1+5 شامل انگلیس، فرانسه، آمریکا، روسیه، چین و آلمان امضا شد.
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۲ ارديبهشت ۹۷ ، ۱۴:۳۳
امیر خانزاده
برخی نمایندگان شرکت های فرانسوی حاضر در بیست و سومین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی ایران، خروج آمریکا از توافق هسته ای برجام را در تداوم همکاری با تهران بی تاثیر می دانند.
به گزارش ایرنا، توافق هسته ‌ای برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) بیست و سوم تیرماه سال 1394 (چهاردهم ژوئیه 2015) در وین بین نمایندگان جمهوری اسلامی ایران، اتحادیه اروپا و گروه 1+5 شامل انگلیس، فرانسه، آمریکا، روسیه، چین و آلمان امضا شد.
با اجرای برجام از دی ماه 1394، مقام های ایرانی بارها به کار شکنی های طرف مقابل بویژه آمریکا برای اموری مانند ارتباط های مالی و تجاری اعتراض کرده اند.
«دونالد ترامپ» که از بهمن سال 1395به عنوان رییس جمهوری آمریکا بر سر کار آمده است، شامگاه هجدهم اردیبهشت ماه خروج از این توافق بین المللی را اعلام کرد.
«امانوئل مکرون» رییس جمهوری فرانسه، سه شنبه شب پس از سخنرانی ترامپ در یک پیام توییتری تاکید کرد «از تصمیم آمریکا برای خروج از توافق هسته ای با ایران ابراز تاسف می کند».
صبح چهارشنبه نیز سران انگلیس، آلمان و فرانسه در بیانیه‌ای بر پایبندی خود به توافق هسته ای با ایران تاکید کردند.
در این پیوند، برخی کارشناسان و مدیران شرکت های نفتی فرانسه درباره پیامدهای خروج آمریکا از برجام و حضور در بازار ایران با خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت و گو کردند.

**برنامه ریزی برای میلیون ها دلار سرمایه گذاری فرانسوی ها در ایران
کارشناس تجهیزات ابزار دقیق صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و نماینده شرکت فرانسوی «سکوتو» (Secauto) تاکید کرد پس از توافق هسته ای، شرکت های بزرگ نفتی فرانسوی برای میلیون ها دلار سرمایه گذاری در ایران برنامه ریزی کرده اند.
آقای «سندرو سلویتی» (Sandro Salvitti) افزود: پس از این توافق زمینه حضور شرکت های فرانسوی در ایران فراهم شده است.
سلویتی تاکید کرد «سخت است درباره تداوم روابط و همکاری ایران و اروپا پس از تصمیم ترامپ صحبت کرد اما بسیاری از منافع وجود داشت که پیش از برجام، آنها را از دست داده بودیم و این فرصت ها اینک در سایه توافق هسته ای فراهم شده است».
«انگلیس، فرانسه، آلمان و ایتالیا منافع بسیاری در ایران دارند و در سایه آنها روابط دوستی نیز بین این کشورها با ایران حاکم است. ما تلاش کردیم حتی در دوران تحریم ها نیز با دوستان ایرانی خود در ارتباط باشیم و از ایده ها و مشورت های یکدیگر بهره مند شویم و این، ارزش بسیاری دارد».

** توان تولید داخلی بسیاری از تجهیزات صنایع نفت و گاز در ایران
این کارشناس نفت فرانسوی ایران را برخوردار از جذابیت های بسیاری دانست و تاکید کرد در بخش گاز، پلیمر و تولیدات شیمیایی زمینه ها و جذابیت ها بیشتر از دیگر بخش هاست.
سلویتی افزود: پس از توافق هسته ای، بازار ایران روند رو به بهبود را طی می کند و با توجه به بسیاری از طرح ها، فرصت های همکاری فراهم است که می تواند زمینه ساز تجارت و تبادلات اقتصادی با ایران در عین احترام به قوانین بین المللی باشد.
وی با تاکید بر ضرورت رفع موانع موجود در شتاب بخشی به سرمایه گذاری های خارجی در ایران افزود: قوانین بین المللی برای بازار تولید برنامه ریزی می کند اما باید توجه داشت که برخی محدودیت های تجاری نیز در این میان وجود دارد.
سلویتی گفت: ایران با وجود محدودیت ها می تواند مواد اولیه را خریداری و محصولاتی را در داخل تولید کند. همچنین شرکت های ایرانی توانسته اند بسیاری از تجهیزات مورد نیاز صنایع نفت و گاز را بسازند.

** ضرر آمریکا از تصمیم ترامپ
مدیر صادرات شرکت فرانسوی «لم پلان» (Lam Plan) که تولیدکننده تجهیزات صنایع نفت و گاز است، تاکید کرد «آمریکا با خروج از برجام ضرر می کند اما تصمیم ترامپ در روابط ایران و اروپا تاثیری نخواهد داشت».
دانیل فرات (Daniel Ferrat) یادآوری کرد: بازار نفت ایران متاثر از بازارهای نفت جهانی است و پس از برداشته شدن تحریم ها، ایران توانست حجم بیشتری از نفت تولیدی خود را به فروش برساند و مجتمع های تولیدی ایرانی توانستند در این بخش مواد اولیه مورد نیاز خود را نیز تامین کنند.
وی از سرمایه گذاری 500میلیون یورویی این شرکت در سال 1396 در صنایع نفت و گاز ایران خبر داد و گفت: همکاری با ایران ادامه می یابد؛ زیرا دلیلی برای توقف همکاری ها وجود ندارد.
فرات اضافه کرد: آمریکا و اروپا هر کدام سیاست های جداگانه خود را دارند و خروج آمریکا از توافق هسته ای نمی تواند دلیلی برای قطع همکاری های ایران و اروپا باشد.
وی افزود: امیدوارم اروپا سیاست خود را از آمریکا جدا کند.
این کارشناس صادرات ابراز امیدواری کرد مسائل بانکی موجود در تعاملات اقتصادی به تدریج برطرف و مسیر همکاری ها هموارتر شود.
فرات درباره جذابیت های بازار نفت و گاز ایران گفت: ایران برای پالایش تولیدات خود به همکاری شرکت های اروپایی نیاز دارد و این برای ما یک جذابیت فوق العاده است.

**بازار نفت ایران از بازارهای مهم جهان
همچنین مشاور فنی شرکت های «سرکو»(Serco) و «پروتم» (Protem) فرانسه که تجهیزات لوله و اتصالات صنایع نفت و گاز و هسته ای را تولید می کنند، گفت: بازار نفت ایران یکی از مهمترین بازارهای نفت جهان است و اگر چه مشکلاتی در همکاری با شرکت های ایرانی وجود دارد اما در طول زمان و با شناخت از فناوری های روز و نوین جهان تحول چشمگیری را در همکاری ها شاهدیم.
«بنجامین اودیژیه» (Benjamin Audigier) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا همکاری شرکت های فرانسوی با طرف های ایرانی را مهم خواند و افزود: روابط و همکاری ها با اطمینان بهبود می یابد و تضمین می شود.
«ایران به فناوری نیاز دارد و دسترسی به این فناوری ها مستلزم همکاری اروپایی ها و سپس، کسب تجربیات مشترک بین اینهاست».
اودیژیه با تاکید بر ضرورت بهره مندی هر 2طرف از منافع همکاری های مشترک گفت: جذابیت های بسیار زیادی در بازار نفت و گاز ایران وجود دارد که طرف های اروپایی را به این کشور علاقه مند می کند.
وی درباره موفقیت ایرانی ها در دسترسی به فناوری های روز جهان گفت: ایران در پی دسترسی به فناوری های نوین اروپا بوده است. همچنین ایرانیان بسیار باهوش و خلاقند و به سرعت بازارها را در می یابند و فناوری های خوب و بد را به خوبی تشخیص می دهند.
نماینده شرکت فرانسوی بر ضرورت رفع مسائل بانکی برای توسعه همکاری های دو جانبه تاکید کرد.

** تداوم حضور توتال در توسعه فاز 11 پارس جنوبی
با وجود خروج ترامپ از برجام، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس صبح چهارشنبه در حاشیه بیست و سومین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پخش گفت: توتال فرانسه در بخش‌های طراحی و برگزاری مناقصات 90 میلیون دلار سرمایه گذاری کرده است و پس از خروج آمریکا از برجام، از این شرکت پیامی برای همکاری نکردن در توسعه فاز 11 پارس جنوبی دریافت نکردیم و به همکاری خود ادامه می دهد.
«محمد مشکین فام» افزود: روابط ما با شرکت توتال بر مبنای قرارداد و احترام متقابل است و فکر نمی کنم از این بابت مشکلی ایجاد شود.
وی اضافه کرد: با توجه به موضع اتحادیه اروپا در مورد خروج آمریکا از برجام، مشکلی درباره توسعه فاز 11 به وجود نمی آید و توتال به فعالیت خود در فاز 11 ادامه می دهد.
مشکین فام به دیدار با مدیران توتال در نمایشگاه نفت تهران اشاره کرد و افزود: در این دیدار، جزییات بیشتر توسعه فاز 11 مورد بررسی قرار گرفت؛ اگر قرار بود توتال همکاری خود را با ایران قطع کند، هرگز درباره جزییات وارد بحث و تبادل نظر نمی شد؛ بنابراین توتال در انجام کارهایش جدی است.
مشکین فام تاکید کرد «تدابیر لازم برای نوع رفتار توتال و سایر شرکا در توسعه فاز 11 اتخاذ شده است».
وی ادامه داد: توسعه فاز 11 برای ما اولویت دارد و به طور قطع آن را توسعه می دهیم. اگر توتال باشد، با آن ادامه می دهیم اما اگر از توسعه این فاز کنار بکشد، گزینه اول ادامه همکاری با شرکت چینی «سی.ان.پی.سی» است.
بیست‌ و سومین نمایشگاه بین‎المللی صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با حضور 1053 شرکت ایرانی و 600 شرکت خارجی از 37 کشور دیگر شانزدهم اردیبهشت گشایش یافت و امروز به کار خود پایان می دهد.
نمایندگان جمهوری آذربایجان، اتریش، اسپانیا، آلمان ، امارات، انگلیس، ایتالیا، بلژیک، ترکیه، جمهوری چک، چین، روسیه، ژاپن، سوئد، سوئیس، فرانسه، کرواسی، کره جنوبی، لهستان، هلند، هند، فنلاند، هنگ کنگ، بحرین، قزاقستان، موناکو، کانادا، لیختن اشتاین، عمان، دانمارک، تایوان، آمریکا، نروژ، استرالیا، برزیل، مالزی و سنگاپور در این نمایشگاه شرکت کرده اند.
چین، آلمان، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، انگلیس، روسیه، ژاپن، کره‌جنوبی، اتریش و هلند پاویون اختصاصی دارند.

گزارش از امیر خانزاده
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۹ ارديبهشت ۹۷ ، ۲۰:۳۲
امیر خانزاده
چهارشنبه, ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۷، ۰۸:۳۱ ب.ظ

مقام شرکت نفتی اسپانیا: همکاری با ایران را ادامه می دهیم

مدیر واحد تجاری شرکت «جی.سی ولوز»* اسپانیا که بیش از 20میلیون دلار در صنایع نفت و گاز ایران سرمایه گذاری کرده است، گفت: پس از توافق هسته ای، راه های ورود به بازار ایران گشوده شد و حتی با وجود خروج آمریکا، همکاری های ما با ایران تداوم می یابد.
«آلبرت آگیلا»* امروز در حاشیه بیست و سومین نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا یادآوری کرد: پیش از توافق هسته ای، تحریم ها مانع از تبادلات ما با مشتریان ایرانی بود.
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۹ ارديبهشت ۹۷ ، ۲۰:۳۱
امیر خانزاده

مدیر فروش شرکت آلمانی کوبولد (Kobold) تولیدکننده ابزار دقیق مورد نیاز صنایع نفت و گاز گفت: تصمیم رئیس جمهوری آمریکا درباره توافق هسته ای، تاثیری در تداوم تجارت آلمان با ایران نخواهد داشت.

با اجرای برجام از دی ماه 1394، مقام های ایرانی بارها به کار شکنی های طرف مقابل بویژه آمریکا برای اموری مانند ارتباط های مالی و تجاری اعتراض کرده اند.
«دونالد ترامپ»که از بهمن سال 1395به عنوان رییس جمهوری آمریکا بر سر کار آمده، بارها بر پایان دادن به برجام تاکید کرده بود و شب گذشته تصمیم خود را در باره برجام به اجرا گذاشت و کشورش را از این توافق بین المللی خارج کرد.
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۹ ارديبهشت ۹۷ ، ۲۰:۳۰
امیر خانزاده

نماینده شرکت تولیدکننده تجهیزات نفت و گاز ترکیه (تیمکس- Timex) با بیان اینکه تصمیم ترامپ تاثیری در همکاری شرکت های این کشور با ایران ندارد؛ گفت : دلیلی ندارد کشوری از آن سوی جهان در روابط دولت های دیگر دخالت کند.

محمود سوروج روز چهار شنبه در حاشیه بیست و سومین نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: «آمریکا، ایران و ترکیه قوی را نمی خواهد و به دنبال خدشه دار کردن روابط آنها است؛ زیرا همکاری های دو کشور باعث تقویت آنها می شود.»
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۹ ارديبهشت ۹۷ ، ۲۰:۲۹
امیر خانزاده
یک کارشناس اقتصاد سیاسی، اقتصاد مقاومتی را بهترین الگو برای دستیابی به توسعه یافتگی داخلی و مقابله با تهدیدهای آمریکا برای خروج از برجام دانست که می تواند با جذب سرمایه، کشور را در برابر تهدیدهای جهانی مصون کند.
«کمال اطهاری» در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره بهترین پاسخ ایران به خروج احتمالی آمریکا از برجام گفت: تصمیم های ما باید در چارچوب اقتصاد مقاومتی باشد و نباید نگران جذب سرمایه ها بود.
حمایت از خودکفایی در تولید کالاها و درونزایی و برون نگری از بندهای سیاست های اقتصاد مقاومتی است که در سال 1392 ابلاغ شد.
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۷ ارديبهشت ۹۷ ، ۲۰:۴۹
امیر خانزاده
یک کارشناس اقتصاد کلان پیشنهاد کرد برای مواجهه با پیامدهای خروج احتمالی آمریکا از برجام و توسعه اقتصاد داخلی، یک برنامه جامع عمران با اتکا به ظرفیت های کنونی و سرمایه گذاری های داخلی تدوین شود.
توافق هسته ‌ای برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) بیست و سوم تیرماه سال 1394 (چهاردهم ژوئیه 2015) در وین بین نمایندگان جمهوری اسلامی ایران، اتحادیه اروپا و گروه 1+5 شامل انگلیس، فرانسه، آمریکا، روسیه، چین و آلمان امضا شد.
با اجرای برجام از دی ماه 1394، مقام های ایرانی بارها به کارشکنی های طرف مقابل بویژه آمریکا برای اموری مانند ارتباط های مالی و تجاری اعتراض کرده اند.
ترامپ که از بهمن سال 1395 به عنوان رییس جمهوری آمریکا بر سر کار آمده، بارها بر پایان دادن به برجام تاکید کرده است و اکنون بیست و دوم اردیبهشت ماه باید میان ادامه برجام یا خروج از آن تصمیم بگیرد.
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۷ ارديبهشت ۹۷ ، ۲۰:۴۹
امیر خانزاده
عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: منبع اصلی درآمد ارزی ایران از فروش نفت و گاز است که هزینه کرد آن در موارد غیرضروری مانند واردات کالاهای لوکس و سفرهای تفریحی به جای سرمایه گذاری هوشمندانه، خیانت و جنایت در حق آینده کشور است.
«لطفعلی بخشی» در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره میزان اثرگذاری یکسان سازی نرخ ارز در بهبود اوضاع به نفع تولیدکنندگان افزود: تعدیل نرخ ارز با توجه به وجود تورم دایمی در اقتصاد ایران یک ضرورت به شمار می رود.
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۳ ارديبهشت ۹۷ ، ۱۴:۰۷
امیر خانزاده