پایگاه گفت و گو

گفت و گو با کارشناسان حوزه های سیاسی و اقتصادی
مشخصات بلاگ

در این پایگاه خبری گفت و گوهایی که به صورت محوری با احزاب و کارشناسان انجام داده ام منتشر می شود
توضیح این که، این پایگاه در سال جدید فعالیت خود را آغاز کرده و گفت و گوهای انجام شده از ابتدای سال جدید انجام شده است
#امیر_خانزاده خبرنگار سابق گروه سیاسی و حال حاضر اقتصادی #ایرنا

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
کلمات کلیدی

ایتالیا.ترامپ.برجام.اروپا

آب.سیستان و بلوچستان.سفره آب زیرزمینی.

دانشگاه.صنعت.دانشگاهیان خارج از کشور.

فرش دستباف.ایران. تحریم.

بخش خصوصی.اقتصاد مقاومتی.توسعه پایدار.

پولشویی.کارشناسان اقتصادی.شفافیت اقتصادی.

وزارت صنعت.دولت.کنترل قیمت ها

صنعت نساجی.شرکت های بین المللی.فناوری.

استادان دانشگاه های بین المللی.دریانوردی. فناوری.

وزارت صنعت.رضا رحمانی.خودرو.

وزارت صنعت. تحریم ها.

وزاترت صنعت. سازمان حمایت.بازار.

دانشگاه. دانشگاه تبریز.

دانشگاه صنعتی اصفهان

دانشگاه شهید چمر ان اهواز.دفاع مقدس

دانشگاه.ایران.دانشگاه های خارجی.

دانشگاه.دانشگاه فردوسی مشهد.

دانشگاه.لهستان.همکاری های بین المللی.

دانشگاه.دانشگاه صنعتی امیرکبیر.تسهیلات.وزارت علوم.ارز.

محقق ایرانی.

سازمان های تحقیقاتی.ایتالیا

استاد دانشگاه استانبول.دانشگاه ها.ایران.

دانشگاه. دانشگاه خوارزمی.دانشگاه مدرن.

ایرانشناس آلمانی.ایران.فرهنگی. سیاسی.

ایران.ژاپن.سرمایه گذاری.جایکا.

دانشگاه. دانشگاه علم و صنعت. نسل چهارمی.

دانشگاه.زلزله.امیر کبیر.ژاپن.

دانشگاه.علم و صنعت.دانشجو.تحلیل سیاسی.

دانشگاه.حقوق استادان.دانشگاه های خارجی.

دانشگاه.صنعتی امیر کبیر.دانشجویان بازداشتی.

نویسندگان
استاد اقتصاد دانشگاه تهران از کارکرد ضعیف صنعت در استفاده از ظرفیت های دانشگاهی انتقاد کرد و گفت: بی توجهی به این ظرفیت ها از عوامل مهاجرت دانشجویان به خارج از کشور به شمار می رود.
علی اکبر نیکواقبال در گفت وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا درباره چرایی میل مهاجرت برخی دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاهی به خارج از کشور اظهار داشت: حقیقت جایگاه دانشگاه به خاطر کارکرد ضعیف صنعت و نبود رشدمناسب اقتصادی کشور مغفول واقع شده و آسیب دیده است.
آمار یونسکو نشان می دهد اکنون 51 هزار و 400 دانشجوی ایرانی یعنی حدود 1.5 درصد از دانشجویان ایرانی در خارج از کشور تحصیل می کنند، از این تعداد بیش از 10 هزار نفردر آمریکا و مابقی در ترکیه، کانادا، آلمان، فرانسه، ایتالیا، امارات متحده عربی، مالزی، انگلیس، استرالیا و کشورهای دیگر مشغول تحصیل هستند.
نیکواقبال افزود: درصد بالایی از دانشجویان و افراد توانمند از نظر علمی به خاطر ناامیدی نسبت به اشتغال در داخل و اهمیت علم و دانش در خارج از کشور تصمیم به مهاجرت می گیرند که البته به نظر می رسد اشکالی هم ندارد چرا که در صورت ماندن و بیکاری کمکی هم به رشد اقتصادی نمی کنند.
این اقتصاددان در عین حال گفت که با توجه به وجود مدیران صنعتی برجسته در کشور پیشرفت های خوبی در برخی صنایع حاصل شده که امیدوار کننده است.
وی، اقتصاد را زیربنای پیشرفت و توسعه و بر ضرورت اهتمام جدی به این بخش تاکید کرد و افزود: توسعه اقتصادی در گرو بهره مندی مطلوب از توان دانشگاهیان برای کمک به اشتغال و جلوگیری از مهاجرت خیل عظیمی از دانشگاهیان است.
استاد اقتصاد دانشگاه تهران توضیح داد: اگر اقتصاد کشور چرخه درستی داشته باشد و پیشرفت کند، تمام مسائل اقتصادی اعم از بیکاری و تورم برطرف و با رشد تولید، درآمد ناخالص ملی هم افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه افزایش درآمد ناخالص ملی منجر به اشتغال و ایجاد درآمد بیشتر در جامعه می شود، افزود: با توجه به نیاز تولیدکنندگان به ورود فناوری های جدید به خاطر شتاب فناوری و اطلاعات، دانشجویان رشته های صنعتی و غیر صنعتی می توانند کمک موثری در این فرآیند باشند.
به گفته نیکواقبال، لازمه توسعه صنایع و دستیابی آنها به سود بالا، بهره مندی از فناوری های نو است که در این زمینه می توان بر ظرفیت دانشگاه ها تکیه کرد.
وی یادآورشد: با توجه به ظرفیت فعال 30 درصدی صنایع در کشور، هیچ یک از این واحدها در مدت کوتاه یکی دو ساله قادر به خریداری و ورود فناوری های جدید نیستند و توان پارک های علم و فناوری دانشگاهی این فرصت را برای ما فراهم می کند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، آمار مهاجرت 180 هزار نفری سالانه نخبگان ایرانی به خارج از کشور آن هم با استناد به داده های صندوق بین المللی پول در سال گذشته توانست به خبر مهم این حوزه تبدیل شده و واکنش مسئولان بسیاری از جمله رئیس بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری را در مورد نادرستی آن هم از جهت منبع یعنی صندوق بین المللی پول و هم از بابت رقم نادرست در پی آورد.
برای نمونه، معاون امور اسناد هویتی سازمان ثبت احوال سال 91 تعداد ایرانیان ساکن آمریکا را یک میلیون و 400 هزار نفر ذکر کرده است؛ اداره آمار آمریکا (Census Burea) تعداد ایرانیان مقیم در این کشور را بر اساس سرشماری سال 2016 میلادی 386 هزار و 73نفر و افرادی که اصالت خود را ایرانی اعلام کرده اند 476 هزار و 171 نفر اعلام کرده است.
بر اساس گزارش سازمان جهانی مهاجرت (IOM) که توسط موسسه افکار سنجی گالوپ انجام و منتشر شده است، به نام Measuring Global Migration Potential در نظرسنجی سال 2015، ایران در رتبه بندی میان 20 کشور با بالاترین میل به مهاجرت در میان اتباع آنها، رتبه نهم را دارد و یک میلیون و 800 هزار ایرانی مایل به مهاجرت هستند؛ اما از این میزان تنها 400 هزار نفر خود را برای زندگی در کشوری دیگر آماده می کنند و گام های عملی در این زمینه برداشته اند.
آمار یونسکو نشان می دهد اکنون 51 هزار و 400 دانشجوی ایرانی یعنی حدود یک و نیم درصد از کل دانشجویان ایرانی در خارج از کشور تحصیل می کنند.
در مجموع روند رشد دانشجویان ایرانی خارج از کشور در قیاس با تعداد کل دانشجویان ایرانی پائین بوده است و در کل، طی 20 سال گذشته دانشجویان ایرانی خارج از کشور هرگز بیشتر از 2 درصد کل دانشجویان نبوده اند.

ارسال نظر

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.